2019. szeptember 18. szerda 15:45
Főoldal arrow Hitel BAR-listásoknak arrow Hitel BAR listásoknak vállalkozóként? arrow BARlistásoknak arrow Hitel BAR-listásoknak 


Személyi kölcsön!
Most itt igényelhet!


Hitel Centrum
Banki Hitel
Főoldal
Hitel - Hitel kereső
Szabad felhasználású hitel
Gyorshitel
Hitel BAR-listásoknak
Osztrák hitel
Lakásvásárlási hitel
Építési hitel
Személyi kölcsön
Faktoring
Vállalkozói hitelek
Hitelkártya
Mi a BARlista - (KHR)
Bankok
Pénzintézetek
Takarékszövetkezetek
Földhivatalok megyénként
Biztosítás
Lakáshitel
Kombinált
Adatvédelmi irányelveink
Hitel VadászHitel Vonal!

Hitel Vonal:
+DM D0 J0 TW TM
MNB:
113080142752Keresés címke alapján : bar lista, barlista


Hitel BAR listásoknak vállalkozóként?
A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) - régebbi nevén Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszer (BAR) - egy olyan negatív adóslista, melyet a pénzintézetek közösen tartanak fenn, hogy kiszűrjék a megbízhatatlan adósokat valamint azokat, akik csalást vagy bűncselekményt követnek el a pénzintézetek kárára. Ezen felül pedig egy információs rendszer, mely minden vállalkozásnak nyújtott hitel adatait 5 évig regisztrálja. Ehhez a listához az összes pénzintézet hozzáfér, mivel mindegyikük alapvető érdeke, hogy hiteligénylésnél az összes szereplő státuszát megvizsgálják a KHR-ben.

Céges hitelek igénylésekor sok esetben nem csak magát a vállalkozást vizsgálják meg, hanem azt is, hogy annak tulajdonosai, mint természetes személyek, szerepelnek-e a KHR-ben. Ha igen, akkor az legtöbbször kizáró feltétel a vállalkozás hitelhez jutásában. A természetes személyeket nyilvántartó KHR-rel szemben, a vállalkozások számára nem létezik aktív vagy passzív státusz, a hitelek nyilvántartásán kívül minden bejegyzés lezártnak tekintendő.

A természetes személyekkel ellentétben, akiknél a KHR-ben való részvétel hátrány, vállalkozások esetén a KHR egyik legfontosabb feladata, hogy a vállalkozások által felvett összes hitelt (hitelszerződést vagy hitel jellegű szerződést) tartalmazza – annak paramétereivel együtt, beleértve azt is, hogy történt-e 30 napot meghaladó fizetési késedelem. A jóváhagyott hiteleket a pénzintézetek rögzítik a KHR-ben, attól függetlenül, hogy volt-e fizetési késedelem vagy bármely más probléma. Minden vállalkozást az adószám, vállalkozás neve és székhelye által automatikusan generált törzsszám alapján tartják nyílván.

A KHR-ről a hitelszerződés lejártát követően 5 év múlva kerül le automatikusan a feljegyzés. Ez a része a KHR-nek a vállalkozások számára nem negatív lista, hanem csak egy információs adatbázis.
 
< Előző   Következő >