2024. április 16. kedd 06:43
Főoldal arrow Hitel BAR-listásoknak arrow Hitel BAR-listásoknak - Mi a BAR lista? arrow BARlistásoknak arrow Hitel BAR-listásoknak 


Személyi kölcsön!
Most itt igényelhet!


Hitel Centrum
Banki Hitel
Főoldal
Hitel - Hitel kereső
Szabad felhasználású hitel
Gyorshitel
Hitel BAR-listásoknak
Osztrák hitel
Lakásvásárlási hitel
Építési hitel
Személyi kölcsön
Faktoring
Vállalkozói hitelek
Hitelkártya
Mi a BARlista - (KHR)
Bankok
Pénzintézetek
Takarékszövetkezetek
Földhivatalok megyénként
Biztosítás
Lakáshitel
Kombinált
Adatvédelmi irányelveink
Hitel VadászHitel Vonal!

Hitel Vonal:
+DM D0 J0 TW TM
MNB:
113080142752Keresés címke alapján : bar lista, barlista


Hitel BAR-listásoknak - Mi a BAR lista?

HITEL, HITELEK és a BAR-LISTA
Központi Hitelinformációs Rendszer
(KHR)

A BISZ Zrt. üzemelteti a Központi Hitelinformációs Rendszert (rövidítve: KHR), amely a Hpt. szabályozásának megfelelve a korábbi Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer – ismertebb nevén BAR – helyébe lépett. A KHR-t a pénzügyi intézmények (referenciaadat-szolgáltatók) töltik fel adatokkal, és ők használhatják fel ezeket az adatokat a hitelbírálati folyamatban. A KHR-hez csatlakozott pénzügyi intézmények listáját itt érheti el.

 

INGYENES hitelajánlatkérő
űrlapok BAR listásoknak is
itt:
ONLINE HITEL

A KHR működése a hatályos törvényeknek megfelelő, amelyek részletesen meghatározzák a referenciaadat-szolgáltatók körét, a KHR-ben kezelhető adatokat, és a rendszer használatára vonatkozó legfontosabb szabályokat. A törvényi szabályozás KHR-re vonatkozó legfontosabb pontjai és egyéb fontos joganyagok itt érhetők el.

A BISZ Zrt. Üzletszabályzata határozza meg a Társaság, a referenciaadat-szolgáltatók, illetve azok ügyfelei közötti kapcsolatokat. A BISZ Zrt. hatályos Üzletszabályzata és a hozzá kapcsolódó Hirdetmények itt érhetők el.

 

Általános tájékoztató

 

 

BISZ Zrt. - BAR-Lista A BAR (Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer) a PSZÁF által elismert, a törvényben foglaltaknak megfelelő "központi hitelinformációs rendszer" (HPT. 18. § l. pont). A BAR adatbázisa tartalmazza mindazokat az adatokat, amelyek központi nyilvántartását a törvények előírják, illetve engedélyezik és a rendszer felhasználói ügyfeleikről megadnak. A törvényben megfogalmazott csatlakozási kötelezettség, továbbá a BAR felhasználására vonatkozó Együttműködési Szerződés garantálja, hogy az adatbázis mindig teljes, pontos és napra kész adatokat tartalmazzon.

Ezeket az adatokat minden felhasználó azonos jogokat élvezve kérdezheti le. A lekérdezéshez a keresett ügyfél azonosítóit kell csupán megadni, s a válasz tartalmaz minden, az adott ügyfélre vonatkozó adatot - kivéve azokat, amelyek a felvivő pénzügyi intézmény, az adatgazda azonosítására alkalmasak.

A BAR fontos szerephez jut a hitelkérelmek elbírálásánál. A BAR információi pozitív és negatív minősítést is hordozhatnak, azaz nem feltétlenül rossz mínősítés az, ha valakiről adat található a BAR-ban. Például a jó hitelmúlttal rendelkező, pontosan törlesztő, megbízható vállalkozásoknak, ügyfeleknek a BAR lekérdezés meg is könnyítheti a hitelhez jutást.

* Adatszolgáltatás a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) tárolt adatokról:

Pénzügyi intézmény Ügyfelének joga van arra, hogy a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) róla tárolt adatokba betekintsen. Az Ügyfél e jogát bármelyik Pénzügyi intézmény bármely fiókjánál, az ún. „Ügyféltudakozvány” tranzakció kérelmezésével gyakorolhatja. A választ a BISZ Rt. kinyomtatva, az ügyfél nevére megcímzett, zárt borítékban juttatja vissza a tranzakciót feladó Pénzügyi intézménynek. A bontatlan borítékot a Pénzügyi intézmény adja át az ügyféltudakozvány igénylőjének. Az ügyféltudakozványban szerepel az Ügyfél minden hitelreferencia-adata, valamint annak a pénzügyi intézménynek a neve is, aki az Ügyfelet a KHR-be fevitte.* Adatmódosítási, adattörlési kérelmek benyújtása a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) tárolt adatokkal kapcsolatban:

A Központi Hitelinformációs Rendszerbe (KHR) adatot felvivő Pénzügyi intézmény (továbbiakban: Referenciaadat-szolgáltató) felelős az adatok tartalmáért, helyességéért. Ő vagy jogutódja mindaddig felelősséggel tartozik az adatok tartalmáért, teljességéért, napra kész karbantartásáért és lezárásáért, amíg a rendszerben általa felvitt adat van. Adatmódosítási, adattörlési kérelmek elbírálásához az azokat a KHR-be felvivő Referenciaadat-szolgáltatónak áll rendelkezésére azon adatok köre (számlainformációk, törlesztési információk), amelyek a kérelmekkel kapcsolatos érdemi döntések meghozásához lehetnek szükségesek. A gyors, hatékony ügyintézés érdekében azt javasoljuk, hogy módosítási, javítási, törlési igényét az adatot a KHR-be felvivő Referenciaadat-szolgáltatóhoz szíveskedjen benyújtani.

A Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartható adatok

 

Kapcsolódó cikkek

 
< Előző   Következő >