2019. szeptember 18. szerda 15:46
Főoldal arrow Szabad felhasználású hitel arrow Szabadfelhasználású hitel tisztán fedezet alapján arrow Szabad felhasználású hitel feltételei arrow Szabad felhasználású hitel arrow Szabadfelhasználású hitel tisztán fedezet alapján 


Személyi kölcsön!
Most itt igényelhet!


Hitel Centrum
Banki Hitel
Főoldal
Hitel - Hitel kereső
Szabad felhasználású hitel
Gyorshitel
Hitel BAR-listásoknak
Osztrák hitel
Lakásvásárlási hitel
Építési hitel
Személyi kölcsön
Faktoring
Vállalkozói hitelek
Hitelkártya
Mi a BARlista - (KHR)
Bankok
Pénzintézetek
Takarékszövetkezetek
Földhivatalok megyénként
Biztosítás
Lakáshitel
Kombinált
Adatvédelmi irányelveink
Hitel VadászHitel Vonal!

Hitel Vonal:
+DM D0 J0 TW TM
MNB:
113080142752Keresés címke alapján : jelzáloghitelek, Szabad Felhasználású Jelzálogkölcsön


Szabad felhasználású hitel feltételei
A bank, mielőtt elvárásainkat teljesíthetné, meg kell vizsgálja, hogy a kért összeget megkaphatjuk-e. Ehhez speciális belső számításokat használ, melynek végeredménye jósolható, de biztosra nem mondható a tényleges vizsgálatig. Ezeket a számításokat adósminősítésnek is nevezik, mely során a bank tüzetesen megvizsgál minket, jövedelmeinket és a felajánlott fedezet(ek)et (köztük a megvásárolandó ingatlant) – a folyamat során kizárólag hivatalos dokumentumokkal igazolható tényeket, adatokat fogad el.
Megfelelő adós

A bank megvizsgálja a potenciális adós (és az esetleges adóstársak és kezesek) gazdasági és jogi helyzetét. A bank alapvető feladata ugyanis, hogy biztosítsa magát afelől, hogy a hitel felvevője képes és hajlandó lesz hitelét kamatostul törleszteni.

Hitel törlesztésének képessége: a hiteligénylőnek megfelelő nagyságú és rendszerességű jövedelemmel kell rendelkeznie, melyből a megélhetési és egyéb alapvető kiadásain túl a törlesztőrészleteit is fizetni tudja. Továbbá, megfelelő értékű fedezettel vagy fedezetekkel is rendelkeznie kell, mert a jövő bizonytalan, és megtörténhet, hogy a jövedelme csökken, vagy akár meg is szűnik. Amennyiben tartósan nem tudja a törlesztőrészleteit fizetni, a bank a felajánlott fedezet(ek)et (pl. ingatlan, autó) értékesítheti.

Hitel törlesztésének hajlandósága: a hiteligénylőnek nagykorúnak és cselekvőképesnek kell lennie, hogy szerződést lehessen vele kötni és azt be lehessen vele tartatni. Ha érkezik jövedelmünk, de abból nem fizetnénk a törlesztőrészletet, a bank az általunk is aláírt hitelszerződés alapján fel van jogosítva, hogy a neki járó összeget automatikusan levegye számlánkról, akár a beleegyezésünk nélkül is. Hosszabb távon nem fizetés esetén ugyanerre a szerződésre hivatkozva árverezheti el a fedezetként felájánlott ingatlanunkat, vagy egyéb felajánlott értékeinket.

A bank azonban nem szeret eljutni a fedezet elárverezéséig, ezért inkább megpróbálja előre kiszűrni a potenciálisan rossz adósokat. A pénzintézetek ezért egy közös listán (KHR, más néven BAR listán)  gyűjtik a  késedelmesen vagy egyáltalán nem fizető adósaik nevét. A listához mindannyian hozzáférnek és közös erővel szűrik ki a megbízhatatlan hiteligénylőket.

Külföldi állampolgároknak is – amennyiben magyarországi banktól szándékoznak hitelt felvenni – hasonló feltételeknek kell megfelelniük, bár az esetek többségében csak kisebb összeghez juthatnak, mint a magyarok. Az EU-s országok polgárai mellett a bankok legszívesebben Svájci, Izraeli és Egyesült Államokbeli ügyfeleket szolgálnak ki.
 
< Előző   Következő >