2023. december 07. csütörtök 17:34
Főoldal arrow Szabad felhasználású hitel


Személyi kölcsön!
Most itt igényelhet!


Hitel Centrum
Banki Hitel
Főoldal
Hitel - Hitel kereső
Szabad felhasználású hitel
Gyorshitel
Hitel BAR-listásoknak
Osztrák hitel
Lakásvásárlási hitel
Építési hitel
Személyi kölcsön
Faktoring
Vállalkozói hitelek
Hitelkártya
Mi a BARlista - (KHR)
Bankok
Pénzintézetek
Takarékszövetkezetek
Földhivatalok megyénként
Biztosítás
Lakáshitel
Kombinált
Adatvédelmi irányelveink
Hitel VadászHitel Vonal!

Hitel Vonal:
+DM D0 J0 TW TM
MNB:
113080142752

Szabad felhasználású hitel
Lakásvásárlás és a lakáshitel felvétel menete
Lakáshitel lehetőségeink felmérése

Mennyi a szabad jövedelmünk? A havi jövedelmünkből levonva az átlagos havi kiadásainkat (beleértve minden más hitelünk törlesztőrészleteit is), mennyi pénzünk marad az új hitel törlesztésére.
Pl. ha havi nettó 250.000 Ft bevétel mellett a havi kiadásuk 150.000 Ft, akkor 100.000 Ft marad maximum a havi törlesztőrészlet fizetésére.
Fontos A bank élettársával/házastársával együtt is vizsgálhatja a havi jövedelmét és a közös kiadásaikat - kettőjük összevont szabad jövedelmet nézi és ebből állapítja meg a maximális havi törlesztőrészletet.

Mennyi önerőt tudunk felajánlani? Mennyi saját pénzt tudunk a vásárlásra és a hitel kezdeti költségeinek kifizetésére fordítani.

Mennyi egyéb fedezetet tudunk esetleg még felajánlani? Más ingatlanjaink, esetleg értékpapírjaink (pl. államkötvény), melyeket a bank még fedezetként elfogadhat.
2. Ingatlan kiválasztása
3. Legjobb hitel kiválasztása és igénylése

Nincs univerzálisan legjobb bank, mindegyik bank más típusú és helyzetben lévő ügyfeleket céloz meg. Derítse ki, Önnek melyik a legjobb bank és ajánlat.
4. Részletes egyeztetés partnerünkkel

Szükséges dokumentumok listájának áttekintése, beszerzésének megkezdése.

Tipp A foglaló, vagy előleg átadása előtt mindenképpen egyeztessünk banki ügyintézőnkkel, nehogy a kicsússzunk a határidőkből, vagy pénzt veszítsünk.
5. Értékbecslés

Szinte minden esetben már a kiválasztott bank rendeli meg.
6. Dokumentumok benyújtása

Ezekre a dokumentumokra van mindig szükség (banktól függően más papírokat is kellhetnek):

    * Személyi igazolvány (vagy útlevél, jogosítvány)
    * Lakcímkártya
    * Adókártya
    * Munkáltatói igazolás (egyéni vállalkozó esetén APEH jövedelem és nullás igazolás; nyugdíjas esetén nyugdíjrészletező és nyugdíjas igazolvány)
    * Bankszámlakivonat (utolsó 2-6 havi)
    * Adásvételi szerződés
    * Tulajdoni lap
    * Alaprajz
    * Ingatlan és/vagy (hitelfedezeti) életbiztosítás kötvénye(i)
    * Közüzemi számlák (utolsó 1-3 havi)
    * Már meglévő hitelek igazolásai

Jó tudni Az adásvételi szerződés megkötése előtt mindenképpen ki kell választani a bankot, ahonnan a hitelt igényelni fogjuk. Erre azért van szükség, mert minden bank más formai és tartalmi követelményt támaszt az adásvételi szerződéssel kapcsolatban. Amennyiben ezek maradéktalanul nem teljesülnek, vagy más bankhoz fordulunk hitelért, előfordulhat, hogy a szerződést módosítani kell.
7. Banki elbírálás

Amint minden szükséges dokumentumot megkap a bank, megkezdi azok átnézését, elkezdődik a hitelbírálat.
8. Hitelszerződés véglegesítése

Mielőtt a hitelösszeg kifizetésre kerülne, a hitelszerződést véglegesíteni, aláírni és közjegyzővel hitelesíttetni kell.
9. Folyósítást megelőző egyéb feltételek teljesítése

Például kötelezően megkötendő biztosítás(ok) igazolásának bemutatása.
10. Folyósítás

Az igényelt összeget a bank az eladó bankszámlájára utalja.

Fontos Ingatlan vásárlása illetékköteles.
 
Áthidaló hitel feltételei, a kölcsön kamata
A bankok áthidaló kölcsönei a kinézett ingatlan megvásárlása és a meglévő ingatlanunk eladása közötti időt hivatottak áthidalni. Előfordulhat, hogy új lakást vásárolnánk, de azt hamar ki kell fizetni – jóval hamarabb, mint amennyi idő alatt a meglévő lakásunkat eladhatnánk (nem beszélve a kiköltözésről és egyéb nehézségekről). Ilyen esetekben áthidaló kölcsönnel megvásárolható az új ingatlan, miközben időt kapunk a régi értékesítésére. Amint sikerül a régi ingatlanunkat eladni, a bejövő pénzből a hitel visszafizethető.

Áthidaló kölcsön esetén a meglévő és a vásárolni kívánt ingatlant is megterheli a bank (ezt hívják „egyetemes jelzálogjog”-nak). Az ilyen típusú hitel futamideje maximum két év lehet.
A hitel sajátossága, hogy a futamidő alatt nem kell havi törlesztőrészletet fizetni, de eközben folyamatosan növekszik a tartozás összege.  A hitel igénylésekor meg kell fizetni a kezdeti költségeket, hasonlóan bármelyik hitelhez. A hitel törlesztésére csak a meglévő ingatlan értékesítésekor vagy a futamidő lejártával kerül sor.

 
Nyaraló vásárlás hitelre
A bankok nyaraló vásárlására nyújtott hitelei olyan üdülő vagy nyaraló vásárlására vehetők fel, melyek jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkeznek és a Földhivatali nyilvántartásban üdülőként vagy nyaralóként vannak bejegyezve.

A hitel közvetlenül a kiválasztott nyaraló megvásárlásához kapcsolódik, tehát a hitel folyósításához már aláírt és a bank által elfogadott adásvételi szerződés kell.

Érdemes a nyaraló kiválasztása után rögtön bankot választani (megteheti itt), és az ügyintézővel egyeztetni a vásárlás folyamatát, mivel sok fontos dokumentumnak már a bank elvárásainak figyelembevételével kell elkészülnie (pl. értékbecslés, adásvételi szerződés, munkáltatói igazolás).

A nyaraló részleges vagy teljes vételárára lehet hitelt igényelni, amennyiben megfelelő értékű jövedelmet és fedezet(ek)et tud felajánlani.

Az üdülő vásárlásához felvehető hitelek csak Magyarország területén található üdülők vásárlására fordíthatók.
 
Lakáshitel kalkulátor
Lakás vásárlásán gondolkozik? Hogy áll a finanszírozással? Elegendő tőkéje van megvásárolni a kiszemelt ingatlant? Amennyiben nem, a lakáshitel lehet az Ön számára a megfelelő megoldás.

A banki szigor az utóbbi időben átláthatatlanná tette a lakáshitelek kínálatát és az összehasonlítás egy hitelfelvevő számára már-már lehetetlen. Mekkora önerő szükséges? Mekkora lakáshitel adható egy ingatlanra? Mi a helyzet a jövedelemigazolással? Ez az oldal ezekben a kérdésekben és még oly sok egyéb dologban segít Önnek.

Mire jó egy online lakáshitel kalkulátor? Segít Önnek megtudnia a havi várható törlesztőrészletét és az egyéb költségeket ami szintén fontos egy lakásvásárlás esetén. A kalkulátorok célja a legkedvezőbb konstrukciók összehasonlítása és abból a legmegfelelőbb kiválasztása. Hiszen nem csak a törlesztőrészlet a fontos, hanem az egyéb költségek is, így jön ki a teljes hiteldíj mutató, azaz a THM.

Lakáshitel kalkuláció esetén több szempontot is figyelembe kell venni. Ezek például a következők:
- nettó igazolható jövedelem
- egyéb jövedelem
- az új illetve használt lakás értéke
- az önrész, a család vagy az egyén által elfogadható havi teher
- életkor, végzettség
- a háztartásban lévő gyermekek száma

Illetve emellett pár egyéb szempont. Részletes ajánlatunkért kérjük használja az ajánlatkérő űrlapot.

A jelenlegi helyzet szerint 40-75% a felvehető maximális összeg az ingatlanra, függően a forgalmi értéktől, az elhelyezkedésétől, az állapotától és a hiteligénylő jövedelmétől. Kiegészítő ingatlan fedezetként bevonható, ilyenkor akár elérhető az önrész nélküli lakáshitel.

A munkáltatói igazolás (jövedelemigazolás) elengedhetetlen feltétele a hitel felvételének.

Aktív BAR lista esetén jelenleg a lehetőség korlátozottak, azonban bizonyos esetekben lehet találni megoldást. Passzív BAR esetén 6 hónapnap el kell telnie addig míg újból hitelezhetővé válik az ügyfél.

Lakásvásárlás esetén az önrész és a jövedelemigazolás is kiemelt figyelmet kap, erről oldalunkon bővebben olvashat a lakáshitel cikkek között.

A Hitel Vadász munkatársai az Ön rendelkezésére állnak, kérjük ajánlatkérő űrlapunkon jelezze hiteligényét. A tanácsadás és az ügyintézés is ingyenes.