2023. szeptember 21. csütörtök 11:39
Főoldal arrow Lakáshitel arrow Áthidaló hitel feltételei, a kölcsön kamata arrow Lakáshitel arrow Lakáshitel 


Személyi kölcsön!
Most itt igényelhet!


Hitel Centrum
Banki Hitel
Főoldal
Hitel - Hitel kereső
Szabad felhasználású hitel
Gyorshitel
Hitel BAR-listásoknak
Osztrák hitel
Lakásvásárlási hitel
Építési hitel
Személyi kölcsön
Faktoring
Vállalkozói hitelek
Hitelkártya
Mi a BARlista - (KHR)
Bankok
Pénzintézetek
Takarékszövetkezetek
Földhivatalok megyénként
Biztosítás
Lakáshitel
Kombinált
Adatvédelmi irányelveink
Hitel VadászHitel Vonal!

Hitel Vonal:
+DM D0 J0 TW TM
MNB:
113080142752


Áthidaló hitel feltételei, a kölcsön kamata
A bankok áthidaló kölcsönei a kinézett ingatlan megvásárlása és a meglévő ingatlanunk eladása közötti időt hivatottak áthidalni. Előfordulhat, hogy új lakást vásárolnánk, de azt hamar ki kell fizetni – jóval hamarabb, mint amennyi idő alatt a meglévő lakásunkat eladhatnánk (nem beszélve a kiköltözésről és egyéb nehézségekről). Ilyen esetekben áthidaló kölcsönnel megvásárolható az új ingatlan, miközben időt kapunk a régi értékesítésére. Amint sikerül a régi ingatlanunkat eladni, a bejövő pénzből a hitel visszafizethető.

Áthidaló kölcsön esetén a meglévő és a vásárolni kívánt ingatlant is megterheli a bank (ezt hívják „egyetemes jelzálogjog”-nak). Az ilyen típusú hitel futamideje maximum két év lehet.
A hitel sajátossága, hogy a futamidő alatt nem kell havi törlesztőrészletet fizetni, de eközben folyamatosan növekszik a tartozás összege.  A hitel igénylésekor meg kell fizetni a kezdeti költségeket, hasonlóan bármelyik hitelhez. A hitel törlesztésére csak a meglévő ingatlan értékesítésekor vagy a futamidő lejártával kerül sor.

Az ingatlannak nem feltétlenül kell lakásnak lennie, lehet akár családi ház, sorház vagy ikerház is. A hitel közvetlenül a kiválasztott ingatlan megvásárlásához kapcsolódik, tehát a hitel folyósításához már aláírt és a bank által elfogadott adásvételi szerződés kell.
Érdemes az ingatlan kiválasztása után rögtön bankot választani, és az ügyintézővel egyeztetni a vásárlás folyamatát, mivel sok fontos dokumentumnak már a bank elvárásainak figyelembevételével kell elkészülnie (pl. értékbecslés, adásvételi szerződés, munkáltatói igazolás).

A meglévő ingatlan értékesítésekor előfordulhat, hogy annak vételára nem fedezi a teljes tartozást. Ekkor a fennmaradó összeg automatikusan szabad felhasználású hitellé változik.

Az új ingatlan részleges vagy teljes vételárára lehet hitelt igényelni, amennyiben megfelelő értékű jövedelmet és fedezet(ek)et tud felajánlani.

Az áthidaló kölcsön csak Magyarország területén található ingatlanok vásárlására fordíthatók (amennyiben külföldön vesz lakást vagy nyaralót, érdemes helyi bankkal tárgyalni).
 
< Előző   Következő >