2022. május 28. szombat 10:28
Főoldal arrow Hitelkártya arrow Hitelkártya fogalma arrow Hitelkártya arrow Hitelkártya 


Személyi kölcsön!
Most itt igényelhet!


Hitel Centrum
Banki Hitel
Főoldal
Hitel - Hitel kereső
Szabad felhasználású hitel
Gyorshitel
Hitel BAR-listásoknak
Osztrák hitel
Lakásvásárlási hitel
Építési hitel
Személyi kölcsön
Faktoring
Vállalkozói hitelek
Hitelkártya
Mi a BARlista - (KHR)
Bankok
Pénzintézetek
Takarékszövetkezetek
Földhivatalok megyénként
Biztosítás
Lakáshitel
Kombinált
Adatvédelmi irányelveink
Hitel VadászHitel Vonal!

Hitel Vonal:
+DM D0 J0 TW TM
MNB:
113080142752


Hitelkártya fogalma
Bank által kibocsátott kártya, mellyel a hitelkeret (másnéven limit) erejéig bármilyen terméket vagy szolgáltatást meg lehet vásárolni.

Havi zárás előtt érdemes a teljes tartozást visszafizetni, így elkerülve a kamatfizetést. Nem muszáj a teljes összeget visszafizetni, viszont ilyen esetben a bank kamatot számol fel és a tartozást továbbviszi a következő hónapra.

A bankok gyakran adnak türelmi időt (30-45 nap), amíg kamatmentesen lehet a hitelkártyával vásárolni és csak ennek lejárta után kezdenek kamatot számítani. Ha a türelmi időn belül nem fizeti vissza a felhasznált összeget, akkor a bank visszamenőlegesen megfizetteti a kamatot.

Készpénzfelvételre nem ajánlott, mivel magas díjjal jár, és sok esetben annak pillanatától kezdve megindul a kamat felszámítása, függetlenül az esetleges türelmi időtől.


Hitelkártyával biztonságosabban vásárolhatunk (akár a boltokban, akár az Interneten), mint más bankkártyánkkal. Elvesztés (vagy Internetes adatlopás) és illetéktelen használat esetén a bankok jóval hamarabb, bizonyos esetekben automatikusan jóváírják az illetéktelen vásárlások összegét, mintha ugyanez a betétkártyánkkal történt volna.
 
< Előző   Következő >