2021. április 15. csütörtök 13:20
Főoldal arrow Biztosítás arrow Versenyben a biztosítók arrow Biztosítás arrow Biztosítás 


Személyi kölcsön!
Most itt igényelhet!


Hitel Centrum
Banki Hitel
Főoldal
Hitel - Hitel kereső
Szabad felhasználású hitel
Gyorshitel
Hitel BAR-listásoknak
Osztrák hitel
Lakásvásárlási hitel
Építési hitel
Személyi kölcsön
Faktoring
Vállalkozói hitelek
Hitelkártya
Mi a BARlista - (KHR)
Bankok
Pénzintézetek
Takarékszövetkezetek
Földhivatalok megyénként
Biztosítás
Lakáshitel
Kombinált
Adatvédelmi irányelveink
Hitel VadászHitel Vonal!

Hitel Vonal:
+DM D0 J0 TW TM
MNB:
113080142752


Versenyben a biztosítók
A megindult a verseny a munkanélküliségi- biztosítások piacán

Azok a biztosítók, melyek a munkanélküliség kockázatát is bevállalják, az árak csökkenésével a kártérítési összegek növekedését vonzzák maguk után. A korábbi 40- 120 ezer forintos biztosítási összeg napjainkban elérheti a 250 ezer forintot is. A biztosító ezt 9 hónapig fizeti, és független az állami munkanélküli segélytől. Ezzel egyenes arányban a munkanélküli- biztosítások ára is csökkent. Az elmúlt időszakban több, mint tízezer ilyen típusú szerződést kötöttek meg, melyek havi átlagos díja 2800 forint.Kevesebb kizáró tényező

Egyre kevesebb ügyfél ajánlatát fogják a biztosítók elutasítani. Újdonságnak számít, hogy amíg korábban a munkavállaló személye ( lakhelye, végzettsége) kockázati elbírálás tárgyát képezte, a jövőben kisebb hangsúlyt kap. Munkáltatója cégének az állapota továbbra is fontos szempontot képez. A vállalkozókat és a heti 30 óránál kevesebbet dolgozókat alapvetően kizárták a társaságok, a munkaviszony megszűnésének a miértjét viszont eltérően vizsgálják a biztosítók. Más elbírálásban részesül az az ügyfél, aki már régebben is munkanélküli volt.


Egyre fontosabb az öngondoskodás


Amennyiben cégünk jövőjét veszély fenyegeti, minél hamarább érdemes utánajárni a munkanélküli biztosítás feltételeinek, és célszerű minnél hamarabb megkötni. A biztosítás célja, hogy u.annyit kapjon az ügyfél, mint amennyit keresett. Az álláskeresési és a biztosító által kifizetett járadékok összeadódnak. Egy előrejelzés szerint jövőre minden nyolcadik aktív dolgozó munkanélküli lesz, a munkanélküli segély pedig 39 ezer forint, ezért fontos előre gondoskodni a jövőről. A másik oka a minél előbbi öngondoskodásnak, hogy amennyiben a cégnél már elkezdődött a leépítési folyamat, nem szerződhet az ügyfél.


A szerződési feltételek elolvasása értelemszerűen a legfontosabb a biztosítás megkötése előtt, hiszen nem árt előre tisztában lenni azzal a ténnyel, mely esetben nem,- illetve mely esetben fizet a biztosító.
 
< Előző   Következő >