2020. február 24. hétfő 06:14
Főoldal arrow Biztosítás arrow Legyen átláthatóbb a biztosítási piac arrow Biztosítás arrow Biztosítás 


Személyi kölcsön!
Most itt igényelhet!


Hitel Centrum
Banki Hitel
Főoldal
Hitel - Hitel kereső
Szabad felhasználású hitel
Gyorshitel
Hitel BAR-listásoknak
Osztrák hitel
Lakásvásárlási hitel
Építési hitel
Személyi kölcsön
Faktoring
Vállalkozói hitelek
Hitelkártya
Mi a BARlista - (KHR)
Bankok
Pénzintézetek
Takarékszövetkezetek
Földhivatalok megyénként
Biztosítás
Lakáshitel
Kombinált
Adatvédelmi irányelveink
Hitel VadászHitel Vonal!

Hitel Vonal:
+DM D0 J0 TW TM
MNB:
113080142752


Legyen átláthatóbb a biztosítási piac


A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke, Papp Lajos, a 6. Biztosításszakmai Konferencián tartott előadásában kifejtette, hogy az átláthatóság, más néven a transzparencia a biztosítási piac vezérelve.

Jaap Meijers a Bipar (európai alkuszervezet) elnöke előadásában arról szólt, hogy a jelenlegi két úton járó európai szabályozás - a hagyományos befektetés és a befektetéshez kötött életbiztosítás - eggyé fog válni, egységesíteni szeretnék.

Papp Lajos a konferencián a kötelező biztosítást említette példaként a transzparenciára. A biztosítás e fajtája vált átláthatóvá az alkuszok által, bár ez az áttekinthetőség csak az árakban látszik, a szolgáltatásokban már nem.

Papp Lajos elnök sérelmezte, hogy az állam az alkuszok tevékenységét szabályozó jogalkotásból kihagyta őket. Indoka közt szerepelt az a tény, hogy a biztosítási alkuszok tevékenységi köre ma is feltételekhez kötött, ám a pénzügyi tevékenységgel foglalkozó, pénzügyi termékeket értékesítő banki és postai alkalmazottak munkája szabadon, feltételek nélkül végezhető. Véleménye szerint előbb ezt a kérdéskört kellene szabályozni oly módon, hogy a banki és postai alkalmazottak szabályozását fejlesszék fel az alkuszi szintre, majd ezt követően vegyék elő újra a biztosítási termékek értékesítőit.

Papp Lajos elnök másik javaslata arról szólt, hogy amennyiben a biztosítók egy és ugyanazon személynek második és harmadik biztosítást is kívánatosnak tartanak eladatni az alkuszokkal, abban az esetben azokra adjanak díjkedvezményt.

Jaap Meijers az Európai Alkuszervezet elnöke előadásában bemutatta cégét, a Bipar-t. E szervezetnek 31 országból 47 nemzeti alkusz szervezet a tagja, mely cég 100 ezer biztosítás közvetítőt képvisel. A Bipar brüsszeli székhelyén egy hat főnyi team végez lobbi szerepet az uniós apparátusban. Megoldandó feladatnak tűzték ki azt a célt, hogy ne vonatkozzanak más európai szabályok a hagyományos befektetésekre, és ne mások a befektetéshez kötött életbiztosításokra, vagyis e kétféle biztosítási formát eggyé szeretnék kovácsolni.

Paul Carty, a Bipar EU-bizottsági elnöke szólt az egységesülés előkészületekről, melynek első fázisa lesz a 2013-ban meghozandó egységesülési döntés. A Bipar pedig már jelenleg is segít az egységes biztosítási forma első változatának elkészítésében.

 

 
< Előző   Következő >