2023. december 07. csütörtök 18:17


Személyi kölcsön!
Most itt igényelhet!


Hitel Centrum
Banki Hitel
Főoldal
Hitel - Hitel kereső
Szabad felhasználású hitel
Gyorshitel
Hitel BAR-listásoknak
Osztrák hitel
Lakásvásárlási hitel
Építési hitel
Személyi kölcsön
Faktoring
Vállalkozói hitelek
Hitelkártya
Mi a BARlista - (KHR)
Bankok
Pénzintézetek
Takarékszövetkezetek
Földhivatalok megyénként
Biztosítás
Lakáshitel
Kombinált
Adatvédelmi irányelveink
Hitel VadászHitel Vonal!

Hitel Vonal:
+DM D0 J0 TW TM
MNB:
113080142752

Mire jó, és hogyan működik a hitelkártya?

Nem csak pénzügyi gondokkal küzdők számára bizonyulhat hasznos választásnak a hitelkártya igénylés, hanem mindazoknak, akik szeretnék kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A hitelkártya ugyanis többet biztosít annál, mintsem anyagi szükséghelyzetben egy biztos támpontot. Attól függően ugyanis, hogy milyen minősítésű ügyfélről van szó, kedvezmények és visszatérítések is igénybevehetőek segítségével. Természetesen nem mindegy, hogy mekkora jövedelemmel rendelkezik, és milyen régóta dolgozik munkahelyén. Ha mindez mellett a havi szinten fizetését terhelő hitel törlesztések egy meghatározott szint alatt maradnak, és megfelel a korábban felsoroltak szempontjából a választani kívánt hitelintézet követelményeinek, akkor gyakorlatilag nincs akadálya, hogy hitelkártya tulajdonos legyen.

Akciós ajánlatok keretein belül a bankok gyakran kínálnak kamatmentességet. Ezzel kapcsolatban azonban érdemes tudnia, hogy általában csak egy meghatározott ideig van lehetősége a keretösszegből felhasználtak ingyenes törlesztésére, ennek letelte után általában magas kamatot számolnak fel a hitelintézetek. Zsákbamacskát azonban tény, hogy nem árulnak, ahhoz viszont, hogy ne érjék kellemetlen meglepetések, a szerződés részletes ismerete szükséges.

Hitelkerettől és adósminősítéstől függően vásárlásai, tankolása, szállásfoglalása, vagy éppen repülőjegy vásárlása után meghatározott százalékú összeg akár vissza is járhat, így a hitelkártya választásnál érdemes figyelembevenni azt is, hogy milyen előnyökkel jár egyik vagy másik bank hitelkártyájának használata. S amiről végképp ne feledkezzen meg, az a felelős pénzügyi döntések meghozatala, vagyis csak akkor érdemes a kártyához nyúlni, ha másként nem megoldható a költekezés.

 

 
Melyik a legjobb hitelkártya? Akció és pénzvisszatérítés

Hirtelen jött anyagi szükséghelyzetbe került, és a lehető legjobb megoldást szeretné választani a hitelintézetek kínálatából? Kevés pénz is segítséget jelentene, és ugyanakkor anyagi biztonsága érdekében is tenni kíván? Sokaknak jönnek jól az olyan hátteret teremtő lehetőségek, mint amilyet a hitelkártya igénylés is lehetővé tesz. Ha a személyi kölcsönök, és a nagyösszegű hitelek helyett beérné kevesebbel, mely ugyanakkor folyamatosan rendelkezésére áll, akkor érdemes körülnéznie a bankok legjobb hitelkártya akciói között. S hogy melyik ajánlat bizonyul a legjobbnak? Elsősorban azt célszerű megnéznie, hogy az egyes hitelintézetek milyen feltételekkel kínálják hitelkártyáikat. A magasabb jövedelmet megkövetelő lehetőségek minden bizonnyal több kedvezményt kínálnak, de a munkahelyen eltöltött idő is szerepet játszhat a feltételek alakulását illetően.

Érdemes tudnia, hogy rendszeres törlesztés esetén a keretösszeg folyamatosan rendelkezésére áll, számos előnyt is élvezhet, ha a hitelkártya igénylés mellett dönt. S hogy melyek ezek? Banktól függően tankolásnál, vásárlásnál árkedvezményre jogosíthat a kártya, de telefonszámla akciók és visszatérítési lehetőségek is várják mindazokat, akik a hitelkártya terhére finanszírozzák kiadásaikat.

Több bank arra is ügyel, hogy a felhasznált összeget egy meghatározott ideig kamatmentesen használhatja az ügyfél, s csak ennek letelte után kezdődik a kamatszámítás. Az utasbiztosítás, a szállás finanszírozásakor igénybevehető kedvezmények, vagy a repülőjegy csökkentett ára csak olyan további pozitívumok, melyek elérhetőek hitelkártya használattal.

 

 
Mennyi idő a hitelkártya igénylés?

Szeretné, ha a havi jövedelmi kereten felül is rendelkezésére állna egy olyan lehetőség, melyet bármikor kihasználhat? Sokan vagyunk úgy vele, hogy nem elegendő a fizetés, és jól jönne némi kiegészítés a hónap végén a vásárláskor. A hitelkártya igénylés nem véletlen örvend napjainkban nagy népszerűségnek, hiszen lehetővé teszi, hogy vásárlásait annak terhére intézze – természetesen rendszeres törlesztés esetén, kizárólag a rendelkezésére álló hitelkeret összegéig.

Jogosan merül fel a kérdés azonban, hogy mennyi idő a hitelkártya igénylés. Mindenekelőtt azonban azt kell tisztázni, hogy milyen feltételek megléte esetén jogosult egyáltalán a hitelkártyára. A hitelintézetek eltérő feltételeket támasztanak, de ami minden szerződésben szerepel, az a jövedelem nagyságára, valamint a munkaviszony hosszára vonatkozó előírás. Ennek megfelelően már akár minimálbérrel is jogosult lehet, viszont a hitelkeret is eszerint  alakul majd. Szintén lényeges, hogy mennyi ideje van jelenlegi munkahelyén, és van-e esetleg olyan havi fizetési kötelezettsége hitelfelvételből adódóan, amelynek minden hónapban eleget kell tennie. A elbírálás után kerül kiállításra hitelkártyája, melyet kiértesítés után a választott bankfiókban vehet át. Mielőtt azonban úgy döntene, hogy él a lehetőségggel, érdemes átgondolnia, valójában mire is kell Önnek a hitelkártya.

Abban az esetben, ha megélhetési gondjai vannak, és rendszeresen nem jön ki jövedelméből, nem biztos, hogy ez bizonyul a legjobb választásnak. Bár tény, hogy ha egy bizonyos időn belül visszafizeti a felhasznált összeget, akkor sok hitelintézet még kamatot sem számol fel, de a gyakorlat azt mutatja, hogy akik igénybeveszik a hitelkártya kínálta lehetőségeket, azok nem mindig tudják a szűkös határidőn belül törleszteni is az összeget. Felelős döntéssel azonban anyagi biztonságot jelenthet a kártya.

 

 
OTP Bank hitelkártya igénylés online (feltételek)

Előfordult már Önnel, hogy kifutott a havi keretből, és jól jött volna némi kiegészítés? Ha a személyi kölcsönök és szabad felhasználású hitelek kínálta összegeknél némileg kevesebbel is beérné, és csupán biztonsági tartalékra lenne szüksége, akkor az OTP Bank hitelkártya kitűnő választásnak bizonyul az Ön részéről. Hála a türelmi időszaknak, ha ennek lejárta előtt visszafizeti a felhasznált összeget, gyakorlatilag kamatmentesen használhatja a bank pénzét.

Az átmeneti pénzzavarok kezelésére tökéletesen alkalmas az OTP  Bank hitelkártya, mely esetében a hitelkeret beállítása nettó jövedelmétől függ. Ha nem költ a rendelkezésre álló összegből, fizetési kötelezettség sem terheli. Egyes hitelkártya típusok esetében még az éves díjtól is eltekint a hitelintézet.

Attól tart, hogy túlköltekezik, és a türelmi idő lejárta után csillagászati összegeket kell majd törlesztenie? Hála a készpénzfelvételi és vásárlási limiteknek, nem csak az esetleges visszaélésekkel szemben lesz biztonságban, de a „vásárlási láz” is elkerüli majd.

A számlazáráskori SMS üzenet, valamint az igényelhető OTPdirekt Kártya Kontroll által kínált SMS-tájékoztatás minden vásárlás és készpénzfelvétel alkalmával lehetővé teszik, hogy mindig pontosan nyomon követhesse, hogyan áll az OTP Bank hitelkártya egyenlege. További pozitívumként könyvelhető el az is, hogy a kamat mindig a felhasznált összeg alapján kerül felszámításra. Időben történő törlesztéssel, és felelős hitelkártya használattal a termék megkönnyíti mindennapjait és anyagi biztonságot teremt az Ön számára.

 
Hitelkártya kalkulátor
Amikor átmeneti pénzzavarral kell szembesülnie, bizonyára jól jönne a gyors és megfizethető segítség. A szabad felhasználású hitelekkel hosszú távra köteleződik el egy-egy hitelintézet felé, és a további hitelfelvételek kapcsán is problémát jelenthetnek már meglévő törlesztési kötelezettségei, hitelei. Ha csak néhány tízezer forintra lenne szüksége, vagy egy váratlanul jött kiadást kíván finanszírozni, mindenképpen érdemes a hitelkártyák mellett letennie voksát.

De hogyan is választhatná ki a hitelintézetek széles kínálatából azt a kártyatípust, mely minden szempontból megfelel elvárásainak? Hitelkártya kalkulátor segítségével összehasonlíthatóvá válnak a piacon jelen levők kártyák, és az általuk nyújtott kedvezményekkel is megismerkedhet. Azok a weboldalak, melyek a pénzügyi szolgáltatások témakörét veszik górcső alá, hasznosnak bizonyulnak abban az esetben is, ha hitelfelvétel, vagy hitelkártya igénylés előtt áll.


Bővebben...
 
Hitelkártya összehasonlítás
Napjaink gazdasági helyzetében az anyagi biztonság iránti igény egyre több hitelfelvételi lehetőséget hívott életre. A döntés mindig felelősségteljes kell, hogy legyen, s ehhez az első és legfontosabb feladat, hogy a hitelkártya összehasonlítás megtörténjen, mielőtt letenné voksát valamelyik típus mellett!


A hitelkártyák előnyei nem abban rejlenek, hogy még egy plasztikkártyával gazdagodhat pénztárcánk, hanem az anyagi biztonság megvalósulásában, melyre valljuk be, mindannyiónknak nagy szüksége van. Mielőtt azonban meghozza a végső döntést ez ügyben, a hitelkártya összehasonlítás elengedhetetlen, hiszen fény derülhetnek olyan lényegi eltérésekre, melyek akár döntő tényezőnek is bizonyulhatnak abban, hogy melyik hitelintézet által kínált lehetőséggel éljen!

Mint minden hitelfelvételnél, így gyakorlatilag a rendelkezésre tartott hitelkeret esetében is döntő szempontnak minősül a THM, mely arról ad tájékoztatást, hogy mennyi a felvett hitel költsége, mindent beleszámolva. Az érdeklődők elsősorban ez alapján hozzák meg döntésüket, de természetesen egyéb előnyök is billenthetik a mérleg nyelvét jobbra, vagy balra.
Bővebben...
 
Hitelkártya előnyei és hátrányai
Szeretné, ha hó végén is anyagi biztonságban tudná magát? Esetleg arra kíván valami megoldást találni, hogy ha hirtelen plusz kiadása adódna, ne kelljen személyi kölcsönért sorban állnia, hanem egy egyszerű kártyahasználattal megoldhatná a kérdést? Nos, ebben az esetben érdemes elgondolkodnia azon, hogy a hitelkártya nyújtotta előnyökhöz folyamodik.

Mielőtt azonban abba a tévhitbe ringatná magát, hogy kizárólag pozitívumokkal jár, ha egy újabb plasztik kártya mellett dönt, érdemes tudnia, hogy bizony, ha a felhasznált összeget nem fizeti vissza időben, a THM-nek a kedvezményes időszak lejárt után nem biztos, hogy örülni fog. Továbbá, jó, ha tudja, hogy a hitelkártyákat elsősorban vásárlásra érdemes használni, hiszen készpénzfelvétel kapcsán jóval magasabb kamatokra számíthat. Ha elsősorban készpénzes megoldásra lenne szüksége, gondolkodjon el inkább a személyi kölcsön lehetőségén! A hitelintézetek széles választékában minden bizonnyal megtalálja majd azt a megoldást, mely anyagilag a legjobban megéri majd az Ön számára!


Ha azonban mégis a hitelkártya előnyei és hátrányai felől dönt, érdemes tájékozódnia azokról időben. A legfontosabb talán annak az összegnek a meghatározása, melyet rendelkezésére bocsátanak. Ez rendszeres jövedelme alapján kerül kiszámításra, melyhez természetesen jövedelemigazolásra lesz szüksége. A hitelkeret nagysága hitelintézetenként változó lehet, erről mindig az aktuálisan választott banknál érdemes érdeklődnie.
Bővebben...
 
Hitelkártya fogalma
Bank által kibocsátott kártya, mellyel a hitelkeret (másnéven limit) erejéig bármilyen terméket vagy szolgáltatást meg lehet vásárolni.

Havi zárás előtt érdemes a teljes tartozást visszafizetni, így elkerülve a kamatfizetést. Nem muszáj a teljes összeget visszafizetni, viszont ilyen esetben a bank kamatot számol fel és a tartozást továbbviszi a következő hónapra.

A bankok gyakran adnak türelmi időt (30-45 nap), amíg kamatmentesen lehet a hitelkártyával vásárolni és csak ennek lejárta után kezdenek kamatot számítani. Ha a türelmi időn belül nem fizeti vissza a felhasznált összeget, akkor a bank visszamenőlegesen megfizetteti a kamatot.

Bővebben...
 
Kártyaelfogadó terminál - Értékesítési díj nélkül

Bankkártya-elfogadás


Az igazán nyerő húzás!

Az Erste Bank, mint a hazai piac egyik legjelentősebb kártyakibocsátója modern, minőségi pénzügyi partnerként áll a kereskedők rendelkezésére. A Bankunk által kínált bankkártya-elfogadási szolgáltatás igénybevételével nem csak az Erste Bank, hanem valamennyi hazai és nemzetközi pénzintézet által kibocsátott, a MasterCard és VISA kártyatársaságok által forgalmazott bankkártyáinak elfogadására is lehetőség nyílik.

Általános előnyök

- A kártyabirtokosok egyre szívesebben választják a bankkártyás fizetési módot szemben a készpénzes fizetéssel, sőt egyre több az olyan vásárló, aki nem tart magánál készpénzt, és igényli a kártyaelfogadás lehetőségét.
- A kártyaelfogadás növeli cégének versenyképességét és a kutatások szerint forgalmát is, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy nem várt vásárlásokra is ösztönzi a bankkártya-birtokosokat,
- Csökkentheti cége adminisztrációs költségeit (pl. készpénztárolás és -szállítás költsége).

Biztonság

- Minden tranzakció esetén elektronikus engedélykérés történik.
- Kizárja a hamis készpénz elfogadásával és a rablással járó kockázatot.

Nincs minimum forgalomelvárás

Akár a kisebb forgalmú kereskedelmi vagy szolgáltatóegységeknek is lehetőség nyílik a szolgáltatás igénybevételére.

Kedvező bankkártya-elfogadási ajánlat

Az ajánlat a bankkártya-elfogadó terminál (POS) bérleti díjából és a bankkártya-fizetési tranzakció elszámolásából áll.
1. Kedvező havi terminálbérleti díj: Az elfogadás eszközeként használt új POS terminálért a vállalkozás alacsony, fix havi bérleti díjat fizet, amelyet költségként elszámolhat, ráadásul ezért a díjért a szolgáltató teljes körű szervizszolgálattal áll az elfogadó partner rendelkezésére.
2. Alacsony tranzakciós jutalék: A bankkártyás fizetési tranzakció jutalék elszámolása a tényleges forgalom alapján kerül felszámításra (az Erste Banknál vezetett pénzforgalmi bankszámla esetén még kedvezőbb).

Kedvező számlavezetési ajánlat

Mikrovállalati és nagyvállalati ügyfeleink részére kedvezményes számlavezetési kondíciókat kínálunk. A kedvezményes Bankkártya-elfogadói számlacsomagot* azon mikrovállalati ügyfeleink igényelhetik, akik az Erste Banknál Kártyaelfogadói szerződést kötnek, nagyvállalati partnereinknek pedig testreszabott kondíciókat ajánlunk.

Gyors és rugalmas ügyintézés

- Saját számlavezetett ügyfeleink esetén: kitöltött és aláírt Kereskedői Adatlap szükséges az igényléshez,
- idegen banknál számlavezetett ügyfelek esetén: 30 napnál nem régebbi cégbírósági kivonatra, aláírási címpéldányra, alapító okiratra (alapszabály, társasági szerződés), az utolsó lezárt esztendő egyszerűsített mérlegkivonatára, valamint a kitöltött és aláírt
Kereskedői Adatlapra van szükség az igényléshez.
A Kártyaelfogadási szerződést a kiadott ajánlatot követően bármely bankfiókban vagy Kereskedelmi Centrumban megkötheti.

Amennyiben kártyaelfogadói szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, kérjük, keressen meg az elérhetőségeink bármelyikén vagy küldjön egy érdeklődő levelet most a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. e-mail címre, személyre szabott ajánlattal - felkeressük Önt.
További információkért kérjük, keresse munkatársainkat a 06-20-329-88-45-ös telefonszámon.
 
Általános bankkártya kondíciók

BANKKÁRTYA SZOLGÁLTATÁS JUTALÉKAI

 

 

BANKKÁRTYA SZOLGÁLTATÁS

Általános bankkártya kondíciók Díjtétel Esedékesség
Vásárlás bel- és külföldön díjmentes -
Készpénzbefizetés Postán POS terminálnál díjmentes -
Készpénzfelvétel Maestro, Visa Electron Euro<26, VISA Electron, VISA Classic, Mastercard Standard, Mastercard Aesculap és
MasterCard Gold kártyával
Készpénz felvétel a Bank saját ATM-jénél 40 Ft + 0,40 % / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel egyéb belföldi ATM-nél 300 Ft + 1,10% / tranzakció Azonnal
Készpénz felvét Postán 175 Ft + 0,50% / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel a Bank fiókpénztáraiban, POS terminálnál 100 Ft + 0,50 %
max. 10.000 Ft / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel más bank fiókjában, egyéb kifizető és elfogadó
helyen, illetve POS terminálnál belföldön
500 Ft + 1,00%
max. 10.000 Ft / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel külföldön ATM-ből 1.000 Ft + 1,50% / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel külföldön az Erste Bankcsoport ATM-jeiből1 300 Ft + 1,10% / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel külföldön pénztárban 1.200 Ft + 1,50% / tranzakció Azonnal
Készpénzfelvétel Cirrus kártyával2
Készpénz felvétel a Bank saját ATM-jénél 100 Ft + 0,30% / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel egyéb belföldi ATM-nél 350 Ft + 1,10% / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel külföldön az Erste Bankcsoport ATM-jeiből1 350 Ft + 1,10% / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel a Bank fiókpénztáraiban POS terminálnál 100 Ft + 0,50%
max. 5.000 Ft / tranzakció Azonnal
Készpénz felvét Postán 175 Ft + 0,50% / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel külföldön ATM-ből 1000 Ft + 1,50% / tranzakció Azonnal
Befektetési kártya kondíciók
Készpénz felvétel a Bank saját ATM-jénél 600 Ft + 1,1 % / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel egyéb belföldi ATM-nél 600 Ft + 1,1 % / tranzakció Azonnal
Készpénz felvét Postán 600 Ft + 1,1 % / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel a Bank fiókpénztáraiban, POS terminálnál 600 Ft + 1,1 % / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel másik bank fiókjában, egyéb kifizető és elfogadó
helyen, illetve POS terminálnál belföldön 600 Ft + 1,1 % / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel külföldön ATM-ből 1.000 Ft + 1,50% / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel külföldön az Erste Bankcsoport ATM-jeiből1 600 Ft + 1,1 % / tranzakció Azonnal
Készpénz felvétel külföldön pénztárban 1.200 Ft + 1,50% / tranzakció Azonnal
Befektetési jegy vásárlás díja (Befizetés POS terminálon, pénztári
befizetés, átvezetés befektetés kártya számlára, átutalás
befektetés kártya számlára)
600 Ft / tranzakció Azonnal
Befektetési jegy visszaváltás díja (vásárlás bankkártyával) 600 Ft / tranzakció Azonnal
Egyéb díjtételek
Egyenleg lekérdezése saját ATM-nél 25 Ft / lekérdezés Azonnal
Egyenleg lekérdezése saját ATM-nél - Elektronikus számlacsomag 50 Ft / lekérdezés Azonnal
Egyenleg lekérdezése saját fiókban 100 Ft / lekérdezés Azonnal
Egyenleg lekérdezése Postán 60 Ft / lekérdezés Azonnal
Egyenleg lekérdezés egyéb belföldi ATM-nél 75 Ft / lekérdezés Azonnal
Ügyfél hibájából sikertelen tranzakció3 saját ATM-nél, vagy saját
pénztári POS terminálnál 50 Ft / tranzakció Azonnal
Ügyfél hibájából sikertelen tranzakció3 egyéb ATM-nél, vagy POS
terminálnál (bel- és külföldön) 100 Ft / tranzakció Azonnal
1 Az Erste Bankcsoport tagjai:
Ausztriában: Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Szlovákiában: Slovenská Sporitelňa, Csehországban: Česká Spořitelna,
Horvátországban: Erste Bank Croatia (Erste & Steiermärkische Bank d.d.)
2 A Cirrus kártya kizárólag takarékszámlához igényelhető
3 Az ügyfél hibájából sikertelen tranzakciónak minősül a PIN tévesztés, a limittúllépés és fedezetlenség miatti sikertelen tranzakció.

 
Hitelkártya igénylés feltételei

Mastercardgold Hitelkártya1. Citibank Citi Life hitelkártya igénylés feltételei
A Citi Life hitelkártya igénylés alapvető feltételei főkártyabirtokos esetén:
  1. Nagykorúság
  2. A főkártyabirtokos által igazolt minimum havi nettó 75 000-100 000 Ft jövedelem az igénylés módjától függően
  3. Magyarországi lakó- és munkahely.
Citi Life hitelkártya THM: 44,7%, havi kamat 2,91%. A THM az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok alapján 375 000 Ft hitelösszeg, 12 hónap futamidő, változó havi hitelkamat, a havi kártyadíj és a havi számlavezetési díj figyelembevételével került kiszámításra. Felhívjuk figyelmét, hogy minden elszámolási időszakban legalább a havi számlakivonatban meghatározott minimum fizetendő összeget vissza kell fizetnie.
A jelen hirdetés kizárólag a figyelemfelkeltés célját szolgálja, és nem minősül ajánlattételnek. A Citi Life kártya jóváhagyása és a Citi Life Kamatnullázó elbírálása a Bank egyedi hitelbírálati döntésétől függ.

Mastercardgold Hitelkártya 2. Az ERSTE bank hitelkártya igénylésének és ezáltal a hitelkártya szerződés hatályba lépésének feltételei

 

A hitelkártya terméket azon ügyfelek vehetik igénybe, akik az alábbiakban meghatározott valamennyi vonatkozó feltételnek megfelelnek és akiket a Bank a hitelelbírálás során hitelképesnek minősít:

a) devizabelföldi természetes személy, aki rendelkezik:

magyar hatóság által kiállított érvényes személyazonosító okirattal (személyi igazolvány/személyazonosító igazolvány és személyazonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány) és

egy második, személyére kiállított érvényes okmánnyal (adó-, vagy TB kártya, vagy jogosítvány, vagy útlevél);

Ideiglenes személyi igazolvány nem fogadható el

b) állandó (bejelentett) lakóhellyel rendelkezik

c) betöltötte 21. életévét, de igényléskor 68. életévét nem töltötte be

d) telefonnal rendelkezik: tartózkodási helyi – az igénylő nevére vagy a bejelentett állandó vagy tartózkodási/ideiglenes címre szóló – vezetékes vagy mobil telefonnal (előfizetéses, kártyás vagy munkáltató által biztosított) és munkahelyi vezetékes telefonnal rendelkezik

e) legalább 3 hónapja bármely, tevékenységét a Magyar Köztársaság területén folytató banknál vezetett, forgalmazó lakossági folyószámlával rendelkezik.

Erste Bank Rt-nél vezetett lakossági bankszámla esetén számlakivonattal történő igazolása nem szükséges, más banknál vezetett lakossági folyószámla esetén utolsó két havi bankszámlakivonattal igazolható.

f) Alkalmazott esetén:

Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott cég alkalmazásában legalább 9 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik, amelyet legfeljebb két munkahelyről igazolhat . Folyamatosnak minősül a munkaviszony, amennyiben a munkaviszonyban nincs 30 napnál hosszabb megszakítás

Jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony

Munkáltatói igazolással rendelkezik

Havi nettó átlagos jövedelme eléri az 50.000 Ft-ot.

g) Nyugdíjas esetén:

Rendelkezik nyugdíjas igazolvánnyal

Amennyiben nem EBH nyugdíjátutalásos, rendelkezik utolsó havi nyugdíjszelvénnyel vagy utolsó havi számlakivonattal, melyre a nyugdíj érkezik

A nyugdíj utolsó havi nettó összege eléri az 50.000 Ft-ot

h) Egyéni vállalkozó esetén:

Rendelkezik vállalkozói igazolvánnyal

Rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel

Rendelkezik az utolsó évre vonatkozó APEH jövedelemigazolással

Az APEH jövedelemigazolás alapján jövedelme havi átlagos nettó összege eléri az 50.000 Ft-ot

Mellékállásból származó jövedelem figyelembe vehető, amennyiben teljesülnek a f), h) pontok kritériumai. Több forrásból származó jövedelem esetében a minimális jövedelemre vonatkozó kritérium a jövedelmek összegére vonatkozik.

j) Nincs lejárt közüzemi tartozása és a közüzemi számla esedékességét maximum 15 nappal haladja meg a befizetési bizonylaton szereplő befizetési dátum

k) Nem szerepel a központi hitelinformációs rendszerben (KHR)

l) Az ügyfélnek az Erste Banknál, illetve más magyarországi banknál vezetett lakossági forint bankszámláján a hó végi kényszer hitele az utolsó két hónapban egyszer sem haladta meg a 3.000 Ft-ot.

m) Az ügyfélnek – adósként, adóstársként vagy készfizető kezesként - a Erste Banknál nincs késedelmes tartozása ill. késedelmes kötelezettségvállalása;

n) Büntető eljárás, végrehajtási eljárás nem folyik ellene, lejárt köztartozása nincs.Az igénylő által kitöltendő, illetve kitöltetendő nyomtatványok:

a) Hitelkártya igénylőlap

b) Alkalmazottak esetében:

Munkáltatói jövedelemigazolás: 30 napnál nem régebbi, Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott munkáltató által kiállított.

Az igénylő által bemutatandó valós és érvényes nyomtatványok:

a) Érvényes személyi igazolvány/személyazonosító igazolvány és személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány

b) Második, személyre kiállított érvényes okmány (adó- vagy TB kártya, jogosítvány, útlevél)

c) Forgalmazó bankszámla utolsó két havi kivonata.

Az Erste Bank Rt-nél vezetett lakossági folyószámla megléte esetén benyújtása nem szükséges. Forgalmazónak minősül a bankszámla, ha az adott hónapban legalább egy belső vagy külső, nem saját számlák közötti GIRO tranzakció volt.

Amennyiben alkalmazottak esetében a havi nettó jövedelem 150.000 Ft vagy azt meghaladó mértékű, akkor azon bankszámla kivonatának bemutatása szükséges, amelyen szerepel az igénylő munkabér jóváírása. Amennyiben az alkalmazott havi nettó 150.000 Ft-ot elérő munkabérét nem bankszámlára kapja, a jövedelmét APEH jövedelemigazolással kell igazolnia. A bankszámlamúlt igazolására ebben az esetben is fennáll az utolsó két havi bankszámla kivonat benyújtási kötelezettség.

d) Egy, az állandó vagy tartózkodási lakcímére szóló kifizetett közüzemi szolgáltató részéről kiállított számlalevél (vezetékes telefon, mobiltelefon előfizetés, víz, kábel TV, elektromos áram, gáz, távfűtés), valamint a készpénzátutalási megbízás befizetést igazoló feladóvevény, vagy bankszámlakivonat, amelyről megállapítható a teljesítés.

- Készpénzátutalási megbízással történő fizetés esetén a legutolsó kiegyenlített közüzemi számlát (a közüzemi számla esedékességétől – fizetési határidejétől - számítva nem telhet el 30 naptári napnál több a befogadás napjáig) és a kifizetést igazoló feladóvevényt (a közüzemi számla esedékességét – fizetési határidejét - maximum 15 nappal haladja meg a befizetési bizonylaton szereplő befizetési dátum) kell benyújtani;

- Bankszámláról történő fizetése esetén azt a közüzemi számlát kell benyújtani, aminek a kifizetését az a legutolsó bankszámlakivonat igazolja, amely bankszámlakivonat keltétől számítva nem telhet el 34 naptári napnál több a befogadás napjáig, és a közüzemi számla esedékességét – fizetési határidejét – maximum 15 nappal haladja meg a bankszámlakivonaton szereplő befizetési dátum;

e) Alkalmazott esetében:

Munkáltatói jövedelemigazolás

30 napnál nem régebbi, Magyarországon bejegyzett és nyilvántartott munkáltató által

kiállított.

A jövedelem igazolása érdekében az utolsó évre vonatkozó – 30 napnál nem régebbi – APEH jövedelemigazolás benyújtás szükséges, amennyiben:

§ az alkalmazotti jogviszonyból származó havi nettó jövedelem eléri a 150.000 Ft-ot és nem azon bankszámla utolsó két havi kivonata kerül bemutatásra, amelyre a munkabér jóváírás érkezik,

§ aki saját maga vagy családja által tulajdonolt cég alkalmazásában áll

f) Nyugdíjas esetében

Nyugdíjas igazolvány

Utolsó havi nyugdíjszelvény vagy utolsó havi nyugdíj-átutalásos számla kivonata

Az Erste Bank Rt-nél vezetett, nyugdíjátutalásos lakossági folyószámla megléte esetén benyújtása nem szükséges.

g) Egyéni vállalkozó esetében:

- Vállalkozói igazolvány

- Utolsó lezárt évre vonatkozó – 30 napnál nem régebbi – APEH jövedelemigazolás

h) Társkártya igénylő esetében:

- Társkártya adatlap hitelkártya szerződéshez

- Érvényes személyi igazolvány/személyazonosító igazolvány és személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány